СОЛЕН ПАЛАМУД

5 Февруари 2009 / 09:00  |  Автор: vlado59  | 
Почистваме добре от кръвта и отстраняваме хрилете и вътрешностите.Освен разреза през коремните стени е желателно да се направи и друг такъв откъм опашната мускулатура.На това място тя е най дебела и най лесно се разваля/риба мирише от към главата, а паламуда се вмирисва първо о към опашката/ Киснем 24 ч в морска сол + 1,5 л вода.Осолява се отвън и отвътре и и се реди плътно един до друг.Притиска се с тежест.Когато искаме да ядем пресносолен или сладко солен/еврейски / паламуд то тогава нарязваме на парчета.Осоляваме и поставяме в голяма чиния или обикновена тенджера.След 24 ч рибата е годна за консумация с нарязани парченца червен кромид лук
КОМЕНТАРИ
Няма добавени коментари!
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Заглавие:
Коментар:
Код*: Ако си човек, а не робот, въведи посочения код, за да изпратиш коментара си успешно.
ИНФОРМАЦИЯ ЗА МЕН
Име: vladimir
Фамилия: petrovski
Пол: Мъж
Град: София
Възраст: 55
Дата на регистрация: 28 Декември 2008
ЗА МОЯ БЛОГ
Автор: vladimir
Дата на създаване: 28 Декември 2008 / 10:45
Категория: Хоби и развлечения,
Прочетен: 156427
Коментари: 0
Последна промяна: 22 Януари 2013 / 18:17
КАТЕГОРИИ В МОЯТ БЛОГ
НАЙ-ЧЕТЕНИ В Log.bg
1.    zdrave (13594869)
2.    chrisbrown (6485146)
3.    nmrp (5767152)
4.    Vankata (3476550)
5.    kjelqzkov (2774037)
6.    fen (2362090)
7.    philosophy (2244323)
8.    misterii (1977174)
9.    IvayloSlavkov (1795787)
10.    zabavlqvaise (1543885)